Inval FIOD in Chinees horecabedrijf Ubbena

UBBENA - Ambtenaren van de fiscale opsporing- en inlichtingendienst FIOD hebben vanmorgen invallen gedaan in drie vestigingen van een Chinees horecabedrijf, twee in Groningen en één in Drenthe.
In onze provincie werd een huiszoeking gedaan in een restaurant aan de Asserstraat in Ubbena. De administratie is daar in beslag genomen. Het ministerie van Financiën bevestigt de invallen, maar kan nog geen details prijsgeven.

Het onderzoek richt zich op belastingfraude De drie restaurants sjoemelden met hun omzetgegevens via een speciale knop in hun kassa's.
Kassasystemen krijgen sinds drie jaar veel aandacht van de Belastingdienst. Een jaar geleden werd bekend dat een derde van alle coffeeshops belastingfraude pleegt door de verkopen van softdrugs op de kassa’s terug te draaien. In 2010 is een inval gedaan bij een bedrijf in Almere dat deze aangepaste kassa's maakte. Sinds begin dit jaar zijn er overigens voor goedwillende ondernemers kassasystemen met het keurmerk' betrouwbare afrekensystemen' op de markt beschikbaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.