Meisje van Yde in jeugdroman

PROVINCIE - Het Meisje van Yde speelt opnieuw de hoofdrol in een boek; de jeugdroman "de Veenheks", geschreven door Bart Römer. Het is voor de tweede keer dat het meisje een rol krijgt in een boek.
eerder schreef Jan Heerze over haar in het jeugdboek 'Sporen in het moeras'. goedemiddag, * vanwaar uw belangstelling voor het meisje van Yde? (Römer komt niet uit Drenthe....) * hoe kwam u er toe een boek te schrijven over dat beroemde meisje, er is immers al eens een boek over haar geschreven (Jan Heerze schreef "Sporen in het moeras", ook voor de jeugd) * Kunt u in het kort vertellen hoe het verhaal verloopt? * is "De Veenheks" een fictief verhaal, oftewel is het gebaseerd op ware feiten? * "De Veenheks" is een jeugdroman, voor welke groep jongeren is het bedoeld? (jongeren tussen de 12 en 18 jaar) * wanneer ligt het boek in de boekwinkel? Bart Römer, dank voor uw toelichting.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.