STAR: Geen overeenstemming over trein naar Stadskanaal

STADSKANAAL - Het plan van Arriva om vanaf het jaar 2017 met treinen te rijden van Groningen naar Stadskanaal heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij Museumspoorlijn STAR.

STAR is eigenaar van de spoorlijn. Volgens voorzitter Peter Fluiter van het museum is STAR sinds 2010 in overleg met de provincie Groningen over het gebruik van de spoorlijn, maar is er nog geen overeenstemming bereikt. STAR geeft voorlopig geen toestemming aan Arriva om gebruik te gaan maken van de spoorlijn. Belangrijkste reden is dat het museum de spoorlijn zelf wil blijven gebruiken. STAR gebruikt de spoorlijn zo'n zestig keer per jaar.


De provincie Groningen gaf eerder deze week groen licht voor het doortrekken van de spoorverbinding van Veendam naar Stadskanaal. De ontbrekende financiering komt uit het fonds dat eerder gereserveerd was voor de regiotram. De vervoerder gaat nu aan de slag met de voorbereidingen en het aankopen van treinsstellen. ProRail moet zorgen voor het benodigde spoor. De directie van Arriva hoopt dat de spoorlijn wordt doorgetrokken naar Emmen, en dat er van daar een nieuwe spoorverbinding komt naar Meppen in Duitsland.

Meer over dit onderwerp:
Stadskanaal
Deel dit artikel: