Actie vrachtwagenchauffeurs

ASSEN - Vrachtwagenchauffeurs in het Noorden dreigen met acties, ondanks de heropening van de CAO-onderhandelingen. Vlak voor kerst werden de gesprekken tussen bonden en werkgevers afgebroken.
Toen al werd gesproken over acties. De draaiboeken voor de acties zijn dit weekend gemaakt en dat was voor de werkgevers aanleiding om toch aan te geven dat ze weer aan tafel willen met de vakbonden. Donderdag wordt er weer gepraat, maar de bonden verwachten daar weinig van. Er liggen geen nieuwe voorstellen en bestaande voorstellen van de bonden zijn door de werkgevers eerder al radicaal van tafel geveegd. Het grootste knelpunt is het uitbetalen van overuren. Bovendien verwijt de Vervoersbond FNV Regio Noord dat de werkgevers eigenlijk helemaal geen CAO willen afsluiten, opdat ze gemakkelijker chauffeurs uit lagelonenlanden kunnen inhuren. Als de gesprekken op niets uitlopen, dan volgen er acties.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.