Actie vrachtwagenchauffeurs

ASSEN - Vrachtwagenchauffeurs in het Noorden dreigen met acties, ondanks de heropening van de CAO-onderhandelingen. Vlak voor kerst werden de gesprekken tussen bonden en werkgevers afgebroken.
Toen al werd gesproken over acties. De draaiboeken voor de acties zijn dit weekend gemaakt en dat was voor de werkgevers aanleiding om toch aan te geven dat ze weer aan tafel willen met de vakbonden. Donderdag wordt er weer gepraat, maar de bonden verwachten daar weinig van. Er liggen geen nieuwe voorstellen en bestaande voorstellen van de bonden zijn door de werkgevers eerder al radicaal van tafel geveegd. Het grootste knelpunt is het uitbetalen van overuren. Bovendien verwijt de Vervoersbond FNV Regio Noord dat de werkgevers eigenlijk helemaal geen CAO willen afsluiten, opdat ze gemakkelijker chauffeurs uit lagelonenlanden kunnen inhuren. Als de gesprekken op niets uitlopen, dan volgen er acties.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl