250 ontslagen bij NDC Mediagroep

GRONINGEN - NDC Mediagroep schrapt zo'n 250 van de 750 arbeidsplaatsen. De zegt de nieuwe directeur van de uitgeverij, Geert-Jan van der Snoek, vanochtend in het Dagblad van het Noorden.

Het is de derde en grootste reorganisatie in drie jaar tijd bij de uitgever van onder meer het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. De directie van het bedrijf maakt woensdag bekend hoe het reorganisatieplan van het concern er precies uit ziet.


NDC heeft te maken met teruglopende inkomsten. Gesproken wordt onder andere over de vorming van één centrale redactie voor de twee kranten. Verder moeten redacties efficiënter gaan werken en wordt gekeken naar het aantal regiokantoren.


Van der Snoek spreekt van een logge, lekkende schuit die omgebouwd moet worden tot een scherp jacht. Hij zegt dat NDC zichzelf star heeft gemaakt met vaste dienstverbanden en roestige ict. Van der Snoek ziet de nieuwe organisatie als een beperkte vaste kern en een groot aantal freelancers. Zo moet de uitgever flexibel en toekomstbestendig worden.

Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel: