ACV naar finale nacompetitie richting topklasse

VOETBAL - Het Asser ACV heeft zich ten koste van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht weten te plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. Een 3-3 gelijkspel bleek genoeg voor de ploeg van trainer Joseph Oosting. Grote man aan de kant van ACV werd Robin Mulder. De aanvallende middenvelder scoorde in blessuretijd de gelijkmaker.
In de finale ontmoeten de Assenaren Spakenburg, de ploeg die vorig jaar nog kampioen werd in de zaterdagtopklasse. Die finale wordt zaterdag om 16.00 uur gespeeld op het veld van Excelsior'31 in Rijssen.

ACV had het lastig met ASWH en in tegenstelling tot afgelopen zaterdag was het een levendige wedstrijd met kansen voor beide doelen. De thuisploeg kende een droomstart, want binnen 2 minuten dook Philip Ties op voor ASWH-doelman Van der Corput: 1-0. Het antwoord van de gasten kwam vrij snel. Mike van Dommelen scoorde in de 11e minuut de gelijkmaker. Via Josiemar van de Werp kwam ASWH op 1-2 in de 29e minuut, maar in diezelfde minuut zorgde Robin Mulder fraai voor de 2-2.

In de tweede helft kreeg ACV aanvankelijk de betere kansen, maar was het overwicht voor ASWH. In de 73e minuut werd het 2-3. Een inzet van Mark Bevaart belandde op de paal en werd binnengetikt door Robbert Stout. Met die stand zou er verlengd gaan worden, maar beide ploegen bleven op zoek naar een treffer. In blessuretijd kreeg ASWH, via Robbert Stout, een enorme kans op de 2-4 maar de inzet van de linkerspits ging net langs de paal. Daarna kwam het ultieme moment van Robin Mulder: 3-3.