FC Emmen contracteert Sander Rozema

VOETBAL - FC Emmen heeft zich voor het volgend seizoen versterkt met Sander Rozema. De bijna 26-jarige middenvelder uit Roden komt over van SC Veendam, de club die sinds 2 april failliet is. Rozema tekent bij de Drentse club een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

loopbaan

Rozema begon zijn voetballoopbaan bij Nieuw-Roden en werd bij die club gescout door de huidige FC Groningen-directeur Hans Nijland en vervolgens in de jeugdopleiding van de eredivisieclub opgenomen. Halverwege het seizoen 2006-2007 maakte de Rodenaar de overgang naar het beloftenteam, dat op dat moment in de eerste divisie speelde. Mede dankzij hem promoveerde de ploeg naar de eredivisie. Rozema tekende op maandag 23 april 2007 vervolgens een tweejarig contract en debuteerde aan het begin van het seizoen 2007/08 in het eerste elftal van FC Groningen. Op 30 januari 2008 werd hij uitgeleend aan FC Zwolle. Door een blessure speelde hij daar echter geen enkele wedstrijd. Sinds het seizoen 2008/2009 speelde hij voor SC Veendam, tot dus het faillissement twee maanden geleden. In totaal speelde Rozema tot nu toe 106 wedstrijden in het betaalde voetbal.


oude bekende

Voor FC Emmen-trainer Joop Gall is Sander Rozema geen onbekende De oefenmeester haalde de Drent in de zomer van 2008 naar de Langeleegte en was dus drie jaar lang de trainer van de middenvelder, die bij FC Emmen de vierde Drent is in de selectie voor het komend seizoen. Kevin Görtz, Tim Siekman en Bart de Groot (op amateurbasis) zijn de andere 3. Ook is FC Emmen nog in gesprek met Jurjan Wouda, de keeper uit Westerbork die het afgelopen seizoen aanvoerder was van het beloftenteam van SC Heerenveen.

Deel dit artikel: