Gemeenteraad Hoogeveen niet akkoord met sluiting Podium

HOOGEVEEN - De gemeenteraad van Hoogeveen gaat nog niet akkoord met sluiting van cultuurhuis Het Podium en Museum De 5000 Morgen. En ook niet met het overhevelen van de activiteiten naar Theater De Tamboer en muziekcentrum Scala.

De raad wil dat cultuurwethouder Ton Bargeman eerst uitzoekt wat er is aan cultureel aanbod in Hoogeveen en welke activiteiten in andere gebouwen kunnen worden gehouden. Pas dan is volgens de raad duidelijk of er gebouwen weg kunnen. Bargeman beloofde meerdere opties te onderzoeken en in het najaar met een cultuurvisie te komen.


Een groot deel van de gemeenteraad staat niet negatief tegenover de mogelijkheid om de organisaties van Theater De Tamboer, Het Podium, Scala en Museum De 5000 Morgen samen te voegen. Maar ook daarvan moet de wethouder eerst onderzoeken wat dat inhoudelijk en financieel oplevert. De oppositie vroeg zich ook af waarom de twee instellingen met de grootste subsidie, het theater en de bibliotheek, buiten de bezuinigingen op cultuur vallen, terwijl de bibliotheek vijf filialen heeft gesloten en de Bibliobus heeft opgeheven en De Tamboer de helft van de voorstellingen heeft geschrapt.


Jaarlijks moet in Hoogeveen 3,5 ton op cultuur bezuinigd worden. Dat heeft de gemeenteraad eerder al besloten.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: