Inval van Arbeidsinspectie bij fruitkweker Sturing

HOOGHALEN - Bij fruit- en groentekweker Sturing in Hooghalen is een inval geweest van de Arbeidsinspectie.

Volgens de Arbeidsinspectie wordt het bedrijf verdacht van arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte. Tien Portugese medewerkers zouden structureel worden onderbetaald en te lange werkdagen maken. Verder bestaat het vermoeden dat deze medewerkers onder slechte omstandigheden worden gehuisvest en er zou een onveilige werksituatie zijn, omdat bestrijdingsmiddelen rondslingerden en er stroomdraden open en bloot lagen.


Henk Sturing zelf ontkent de beschuldigingen. Volgens hem krijgen de mensen keurig betaald en keren werknemers jaren achter elkaar terug bij zijn bedrijf. Sturing laat weten dat hij niets te verbergen heeft.


Sturing begeleidt onder meer tientallen werklozen. Via zijn Leerwerkcentrum kunnen de werklozen werkervaring opdoen met behoud van hun uitkering. De groente die wordt geteeld door de werklozen wordt gedoneerd aan de voedselbank.


Onder leiding van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar arbeidsuitbuiting en valsheid in geschrifte.

Meer over dit onderwerp:
Hooghalen
Deel dit artikel: