Mist A28 mogelijk door rookpotten

ASSEN - De kettingbotsingen woensdagavond op beide rijrichtingen van de A28 bij Assen zijn mogelijk veroorzaakt door dichte rook afkomstig van een militaire oefening.
Justitie onderzoekt of Defensie zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Defensie bevestigt dat er woensdagavond bij de Baggelhuizerplas, ten westen van de A28, is geoefend met rookpotten. Volgens buurtbewoners leidde dat tot een enorm rookgordijn.Een getuige zegt dat hij geen hand voor ogen kon zien door de dichte rook.
Bij de kettingbotsingen tussen Assen-Zuid en Assen op de A-28 zijn woensdagavond rond half tien 66 auto's op elkaar gebotst. Daarbij raakten twee mensen zwaar en 15 licht gewond. De materiele schade is enorm. De bestuurders werden verrast door rook of mist en gladheid. De A28 bij Assen is de hele nacht afgesloten geweest. Donderdagochtend rond kwart over acht werden de beide richtingen weer vrijgegeven. De auto's zijn naar twee verzamelplaatsen gebracht. De eigenaren krijgen ze waarschijnlijk vrijdag weer terug.
De hulpverlening rond de kettingbotsingen in Assen is uitstekend verlopen. Dat vindt burgemeester van As van Assen. Het ongeluk met 66 auto's bracht honderden hulpverleners in beweging. Vijftien ambulances vervoerden zeventien gewonden naar vier verschillende ziekenhuizen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl