Zangeres Wilma Fieten maakt liedje tegen pesten

ZUIDWOLDE - Zangeres Wilma Fieten uit Zuidwolde heeft met de kinderen van de basisschool in Linde een speciaal liedje gemaakt over pesten. 'Toverstafje voor de pijn' heet het nummer en op 23 augustus komt het uit op cd.

De opbrengst van de cd is voor de FleurBloemenStichting die pesten wil stoppen. Fieten wil daar met haar liedje graag een bijdrage aan leveren, omdat volgens haar heel veel kinderen geen idee hebben wat ze met pestgedrag aanrichten. Het liedje moet ze daarvan bewust maken.


Omdat de 15-jarige Fleur Bloemen, die in Meppel voor de trein sprong omdat ze gepest werd, uit de regio komt, en een dramatisch voorbeeld is van wat pesten aanricht, vindt Fieten de FleurBloemenStichting een goed gekozen doel. "Ik hoop dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen."


Omdat pesten een zwaar onderwerp is, heeft ze er uiteindelijk voor gekozen om een al bestaand nummer van Bonnie St.Claire te bewerken, "omdat de melodie gewoon heel leuk is". Op de melodie heeft ze een eigen tekst geschreven. Toverstafje van Merlijn, is uiteindelijk omgetoverd in Toverstafje voor de pijn.

Meer over dit onderwerp:
Zuidwolde
Deel dit artikel: