Geschokt door ophef rond ex-chirurg Ziekenhuis Bethesda

HOOGEVEEN / SINT MAARTEN - Het Sint Maarten Medical Center is geschrokken van de ophef die is ontstaan rond Robert Muller, de ex-chirurg van het Hoogeveense ziekenhuis Bethesda.

Anderhalve week geleden werd bekend dat de arts in Hoogeveen complexe vaatchirurgische operaties heeft uitgevoerd, die hij helemaal niet had mogen doen. In ieder geval één patiënt overleed na zo'n operatie. Daarnaast zijn er nog vier verdachte sterfgevallen.


Twee maanden actief op Sint Maarten


Sinds mei blijkt de chirurg twee maanden lang te hebben gewerkt in het ziekenhuis op het eiland Sint Maarten. Toen directeur Kees Klarenbeek van het Sint Maarten Medical Center hoorde van de problemen in Hoogeveen heeft hij direct alle dossiers gecontroleerd. Muller blijkt op Sint Maarten alleen als algemeen chirurg te hebben gewerkt, hij heeft daar geen vaatchirurgische ingrepen gedaan. Ook zijn er geen problemen met patiënten gemeld.


Controle achtergrond oud-chirurg Bethesda


Volgens Klarenbeek is voor de aanstelling van Muller zijn achtergrond gecontroleerd. Op dat moment waren er nog geen problemen bekend. De omstreden chirurg vertrok uiteindelijk bij het ziekenhuis op Sint Maarten, omdat hij naar eigen zeggen een langere aanstelling zou kunnen krijgen bij een ziekenhuis in Frankrijk. Klarenbeek laat weten dat hij deze verklaring niet gelooft. Naar welk Frans ziekenhuis Muller zou zijn vertrokken, is niet bekend.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: