Wethouder Jaap Kuin opgestapt

ASSEN - Wethouder Jaap Kuin van Assen stapt op. Aanleiding is de boortjes-affaire een paar weken geleden. Volgens Kuin is zijn positie lang ter discussie geweest, maar uiteindelijk bleek het onhoudbaar.
Kuin kwam in opspraak nadat hij eind juni in een bouwmarkt werd betrapt op diefstal van twee boortjes. Hij zei dat hij de boortjes per ongeluk niet had afgerekend. Wel trof hij een schikking met het Openbaar Ministerie vanwege bewijs dat het opzettelijk was gebeurd. Sindsdien stond de positie van Kuin ter discussie. Mede gezien de aandacht die was ontstaan in verschillende media.

Kuin: "Het is geen gemakkelijke dag voor mij. Vanaf komende zaterdag ben ik geen wethouder meer." In een verklaring legde Kuin uit dat hij graag op 5 september de raad te woord had gestaan. Maar gezien de ontwikkelingen binnen verschillende fracties en in de media koos Kuin ervoor om 5 september niet af te wachten. Ook de privésituatie van Kuin heeft meegewogen in zijn beslissing.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.