Emmenaren strijden voor muziekkoepel

EMMEN - Bezorgde Emmenaren zijn een groep gestart voor het behoud van de muziekkoepel in het centrum van de stad.
De koepel is eigendom van de ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad. Volgens de actievoerders staat het gebouw niet op de tekeningen van het nieuwe Marktplein. De ondernemers zouden hebben ingestemd met sloop van de koepel, die in de jaren dertig werd gebouwd.

Onder naam 'Keep de koepel' zoekt een groep mensen nu samenwerking met ondernemers en de gemeente om het gebouw te behouden. "De laatste tientallen jaren zijn er veel oude wortels weggekapt in Emmen", zegt Albert Sterenborg van Keep de koepel. "Er zijn nog maar een paar worteltjes over en daar is de muziekkoepel één van. Als je alle wortels wegkapt groeit er niks meer."

Emmen Vlinderstad zegt dat er helemaal geen sprake is van sloop. Volgens de ondernemersvereniging is met het college van B en W afgesproken dat de koepel op kosten van de gemeente wordt verplaatst en dus behouden blijft. De huidige dierentuin aan de Hoofdstraat is daarbij in beeld als mogelijke nieuwe locatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.