Roldenaar zwaar mishandeld door Assenaren

ASSEN - Een 22-jarige man uit Rolde is gisterochtend zwaar mishandeld in het centrum van Assen door Assenaren. Het zou gaan om een deel van de groep Marokkaanse jongeren die ook al tijden overlast veroorzaakt in de wijk Pittelo.

Het slachtoffer is na sluitingstijd van de cafés aan de Brinkstraat tegen de grond geslagen en meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt. Hij is overgebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en daar voor zijn verwondingen behandeld, maar is inmiddels weer thuis. Hij heeft een hersenschudding, zware kneuzingen in zijn gezicht, een gekneusde arm en nekklachten. Hij heeft aangifte gedaan van de mishandeling bij de politie.


Volgens het slachtoffer werd hij zonder enige aanleiding in elkaar geslagen. Hij had één van de belagers zijn aansteker gegeven, omdat die om een vuurtje vroeg. Toen de Roldenaar vervolgens zijn aansteker terugvroeg, werd hij belaagd door de groep.


De vader van het slachtoffer, Koos Visser, is een actie gestart op Facebook onder de naam Hollands Offensief. Hij zoekt getuigen en foto's en namen van de daders, zodat die zo snel mogelijk gepakt kunnen worden. Visser vindt het onverteerbaar dat dit soort praktijken al langere tijd plaatsvinden, zonder dat iemand meteen ingrijpt.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: