De Groot maakt rentree bij FC Emmen

VOETBAL - Bart de Groot maakt maandagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Oss zijn rentree in de basis bij FC Emmen. Hij krijgt als vervanger voor de geschorste Luis Pedro de voorkeur boven Kevin Görtz.

De Groot stond voor het laatst in de basisopstelling op 17 augustus 2012 in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Korte tijd later scheurde hij een kruisband en moest de lange revalidatieweg inslaan. Dit seizoen kreeg hij al een aantal kleine invalbeurtjes maar volgens trainer Joop Gall is hij op dit moment verder dan Yannick de Wit, die ook steeds fitter wordt.


Gall moet ook noodgedwongen zijn rechtervleugelverdediger Said Bakkati aan de kant houden. Een pijnlijke knie houdt de Groninger aan de kant, waardoor Elson do Rosario Almeida als vleugelverdediger start.


De nieuwste aanwinst, Leon Broekhof die overkwam van Cambuur, begint tegen FC Oss op de bank. FC Oss heeft in de laatste dagen van de transferperiode een drietal versterkingen gehaald, namelijk Guyon Philips (Go Ahead Eagles), Marko Maletic (Vfb Stuttgart) en Jochem Jansen, die vorig jaar nog basisspeler was bij De Graafschap. Philips en Jansen beginnen in Emmen op de bank en Maletic is er nog niet bij. Interim-trainer bij FC Oss is momenteel Klaas Wels die FC Emmen op 24 september aanstaande weer tegen het lijft loopt. Na het plotselinge vertrek van hoofdcoach Anton Janssen naar NEC Nijmegen heeft assistent-trainer Klaas Wels samen met Rein Baart bij FC Oss voorlopig de taken van Janssen overgenomen. Het toeval wil echter dat dezelfde Klaas Wels tevens de trainer is van hoofdklasser SV Deurne, de tegenstander van FC Emmen in de KNVB beker.


Net als FC Emmen pakte FC Oss overigens 6 punten uit 6 duels. Het duel op de Meerdijk begint om 20.00 uur.


Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, De Groot, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.

Deel dit artikel: