Henk Eising terug bij FC Emmen

VOETBAL - Voormalig FC Emmen-directeur Henk Eising keert weer terug bij de Drentse club. De 54-jarige Eising, die tot vorig jaar nog directeur bij het inmiddels failliete SC Veendam, gaat vanaf aanstaande maandag aan de slag als manager commerciële zaken.

Het is voor Eising de derde keer dat hij werkzaam zal zijn op de Meerdijk. Midden jaren negentig was hij bestuurslid van de businessclub en van 2004 tot en met februari 2010 was hij algemeen directeur van de eerstedivisieclub.


Eising: "Ik miste het voetbalwereldje en omdat ik op dit moment niets doe deed Wim Beekman een beroep op me. Ik ga enkel en alleen de commerciële zaken aanjagen. Er ligt op commercieel gebied zoveel werk en we hebben enorm veel plannen. Er moet meer reuring en simpelweg geld komen bij FC Emmen. Ik zie het als een enorme uitdaging, want ik vind dat we het betaald voetbal in zuidoost Drenthe absoluut in stand moeten houden. Als we dat niet doen dan zijn we als ondernemers in Drenthe heel slecht bezig. Of ik een slecht imago heb nadat ik als directeur van FC Emmen een samenwerkingsverband ben aangegaan met SC Heerenveen? Ach met die samenwerking was niet zoveel mis alleen veranderden de beleidsbepalers bij zowel FC Emmen als SC Heerenveen, waardoor het plan weinig kans van slagen had. Bovendien moeten mensen niet vergeten dat het economisch gezien een 'must' was."


FC Emmen-directeur Wim Beekman licht de keuze voor Eising toe. "Samen met het bestuur heb ik de laatste jaren kritisch geëvalueerd en uit die evaluatie kwam naar voren dat Henk Eising veruit het best scoorde op commercieel gebied. Ik heb vervolgens de stoute schoenen aangetrokken en heb Henk gevraagd. Gelukkig was Henk heel enthousiast. Hij begint maandag en in eerste instantie hebben we een overeenkomst tot en met 30 juni, maar dat kan ook een langere periode worden."

Deel dit artikel: