Groeiende vraag naar wol van Drentse Heideschapen

BENNEVELD - Er is een grote vraag naar de vachten van Drentse heideschapen. De waarde van de wol is dan ook flink gestegen.

Onder meer designontwerpers, meubelmakers en kunstenaars houden zich meer en meer bezig met vilten. De wol van het Drentse Heideschaap wordt onder meer gebruikt voor kleding, meubels en vloer- en wandkleden.


Volgens Gijsbert Six, voorzitter van de Nederlandse Fokkersvereniging van het Drentse Heideschaap, is de vacht gewild vanwege de mooie structuur en de bijzondere kleurschakering. Six is zelf mede-eigenaar van de schaapskudde van Benneveld, bij Zweeloo. Hij heeft een eigen wolatelier. Volgens Six was de vacht van het Drentse Heideschaap tien jaar geleden nog waardeloos, een paar jaar geleden kon je er vijf euro voor vragen. Nu kost een mooie vacht minstens 15 euro.


De Nederlandse Fokkersvereniging van het Drentse Heideschaap stimuleert beheerders van kuddes om in te spelen op de groeiende vilt-markt. Het kan een mooie aanvulling zijn op het inkomen van een schaapsherder.

Meer over dit onderwerp:
Benneveld
Deel dit artikel: