Pieterpad over het Balloërveld krijgt bijzonder baken

ROLDE - Het Pieterpad krijgt op het Balloërveld over een maand een bijzondere markering. Het gaat om De Baak van het Balloërveld: een enorme zwerfkei met bewegwijzering richting Pieterburen en de Sint-Pietersberg.
Bedenker van een markeringsteken is Pieterpad-wandelaar Jilles Bodegom uit Assen. De uitvoerder van het idee is kunstenaar Arie Fonk uit Rolde, die uiteindelijk op het idee kwam hier een enorme zwerfkei voor te gebruiken. De kei is aan de rand van het Balloërveld bij Gasteren is opgegraven. Vandaag werd de granieten steen afgeleverd bij de steenhouwerij in Assen, waar De Baak wordt klaargemaakt.

Fonk maakt een glazen venster in de steen, met daarachter een plaat waarop staat hoever het wandelen is naar de Sint-Pietersberg in Maastricht en naar het Groningse Pieterburen. Verder komt er bij De Baak van het Balloërveld nog een vergankelijk markeringsteken. Dat wordt een uit eikenhout gesneden ramskop, als eerbetoon aan de schapen van het Balloërveld.

Op 2 november wordt De Baak onthuld tijdens de jaarlijkse natuurwerkdag. De kosten van 3000 euro zijn opgebracht door de gemeente Aa en Hunze, Staatsbosbeheer, Gebiedsfonds Drentse Aa en Landschapsbeheer Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.