Diever protesteert tegen sluiting brandweerpost

DIEVER - Inwoners van Diever hebben verschillende spandoeken opgehangen waarop ze hun ongenoegen uiten over het voornemen om de brandweerpost van het dorp op te heffen. Op de spandoeken moeten vooral de leden van het college van burgemeester en wethouders het ontgelden. Teksten als 'de wethouders die knikken en de raadsleden die slikken', zijn te lezen op de spandoeken.
Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om de brandweer van Diever op te heffen en daarmee te komen tot een bezuiniging. De veiligheid is volgens de gemeente gewaarborgd. Voor de panden die slecht bereikbaar zijn, wil Westerveld zorgen voor preventieve maatregelen, zoals het plaatsen van rookmelders. Maar het korps van Diever en de inwoners van het dorp denken dat hun veiligheid in het geding is.

De spandoeken hangen in en om Diever. De actie is een initiatief van de supportersvereniging VV Diever/Wapse. De gemeenteraad neemt op 15 oktober een definitief besluit over het sluiten van de brandweerpost.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.