Reserverol Arnold van Calker bij start Olympisch seizoen

BOBSLEEEN - Edwin van Calker uit Gasselterboerveenschemond begint aan het Olympisch seizoen, terwijl zijn broer Arnold op de reservebank zit. Vandaag presenteerde het bobteam zich in Ermelo aan de pers.
De reden dat Arnold van Calker voorlopig niet in de bobslee mag plaatsnemen is dat hij te zwaar is voor de huidige bobbezetting. Tijdens de laatste duwtest had hij op basis van zijn prestatie wel recht op een basisplaats. Maar omdat het gewicht van de bemanning niet boven de 420 kilo mag uitkomen, wordt er noodgedwongen gekozen voor een minder snelle remmer.
Arnold van Calker (37) stopt na dit seizoen definitief met bobsleeen. Zijn broertje Edwin is, net als voorgaande jaren, de piloot van zowel de tweemans- als de viermansbob. In de tweemansbob zit in ieder geval tijdens het eerste deel van het seizoen Bror van der Zijde achter hem. De viermasbob bestaat naast piloot Van Calker uit Arno Klaassen, Bror van der Zijde en Sybren Jansma. Arnold van Calker en Jeroen Piek zijn vooralsnog de reserves. In december is er opnieuw een duwtest.

Voor de tweemansbob heeft Van Calker inmiddels een nominatie op zak voor de Winterspelen. Om zich te kwalifceren moet hij vormbehoud tonen. En dat betekent dat hij tijdens wereldbekerwedstrijden een keer in de top tien moet finishen. Voor de viermansbob moet hij zich nog kwalifceren. En daarvoor is een top acht notering nodig.
Edwin van Calker traint vanaf komend weekend met z'n team in La Plagne. Twee weken later is er een training op de Olympische baan van Sotchi. Daarna is op 24 november de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Calgary.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.