Assen krijgt zijn nieuwe TT-Motorweek

ASSEN - Assen krijgt definitief zijn ambitieuze TT-Motorweek. De Asser gemeenteraad ging donderdagavond akkoord met de plannen voor het TT-Festival Nieuwe Stijl.

Dat betekent vanaf volgend jaar meer dagen feest, meer grote artiesten, meer motoractiviteiten in de stad en een budget van 1,2 miljoen euro. Dat geld moet opgebracht worden door meerdere partijen, zoals de horeca, de middenstand, de provincie, het TT-Circuit en de gemeente. In december moet er officieel een nieuwe stichting zijn opgericht, die meteen aan de slag gaat met de nieuwe opzet voor 2014.


Wethouder Henk Matthijsse is zeer tevreden dat het ambitieuze plan volop steun van de raad heeft gekregen, omdat dit de toekomst van het TT-feest en ook van de races op het TT-Circuit veilig moet stellen. Assen hoopt met de nieuwe TT-Motorweek de teruglopende bezoekersaantallen aan het TT-motorfeest om te buigen en streeft in 2017 naar een half miljoen bezoekers over een hele week.


Matthijsse moest wel toezeggen dat het TT-feest in de stad gratis toegankelijk blijft en dat er geen hekken rond de stad komen. De wethouder deed die toezegging, maar sloot op sommige locaties dranghekken niet uit, als dat om veiligheidsredenen dringend noodzakelijk is. De laatste jaren is er sprake van een toename van het meenemen van drank in flessen en blik, waardoor andere bezoekers gevaar lopen. "Het feest blijft vrij toegankelijk, maar het kan in het uiterste geval nodig zijn, om toch ergens hekken te plaatsen", aldus Matthijsse

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: