Het zit voetbalclub DVSV weer niet mee

VOETBAL - Het zijn sportief zware jaren voor DVSV uit Darp. Voor het vierde opeenvolgende seizoen begint de zondagclub dramatisch aan de competitie in de 5e klasse en is het vlaggenschip van de club weer in het bezit van de titel 'slechtste club van Drenthe'. De ploeg van trainer Eddy Wiltinge heeft na 6 wedstrijden 0 punten en een doelsaldo van 3 voor en 21 tegen. Van de laatste 142 competitieduels won DVSV er slechts 14.

Maar ondanks de negatieve resultaten is de selectie van DVSV strijdbaar en overtuigt dat de laatste plaats in de 5e klasse G binnenkort verleden tijd is. "Zondag komt onze naaste concurrent, Weiteveense Boys, op bezoek. Die ploeg heeft een punt meer dan wij. Daar moeten we gewoon van winnen. Punt", aldus Danny Ellen, één van de drie topscorers van de ploeg uit Darp met één treffer.


Trainer Wiltinge kampt voor het tweede seizoen met hetzelfde probleem. Zijn ploeg voetbalt aardig, maar eenmaal aangekomen bij de vijandelijke zestien, dan houdt het op. "Wat dat is? Zeg het maar... Een gebrek aan kwaliteit is het niet, dat is er zat."


De hoop en stiekem ook wel een beetje de overtuiging dat er betere tijden komen voor DVSV is voor een niet onbelangrijk deel gevestigd op Sander Leffers, die na een uitstapje weer terug  is op het oude nest. "Je zag het vorige week al tegen VIOS. Met Sander erbij hebben we veel meer dreiging. Helaas leverde het ons, ondanks een 1-2 voorsprong kort voor tijd, geen punten op. Maar die punten gaan komen, daar ben ik niet bang voor. Komende zondag wordt het hier een spektakel", besluit Wiltinge. "En jullie zijn dan weer van harte uitgenodigd."

Meer over dit onderwerp:
Darp
Deel dit artikel: