Speler en grensrechter mishandeld bij voetbalwedstrijd

VOETBAL - Een speler en de grensrechter van SVZ uit Zeijen zijn zondagmiddag gemolesteerd in het duel tussen SVZ 1 en Amboina 1, een wedstrijd in de 5e klasse E. Twee minuten voor tijd, bij de stand 3-0, ging het helemaal mis.

De speler (Zhe An Ooi) en grensrechter (Ab van Hinte) kregen rake klappen, schoppen en kopstoten in het gezicht van een Amboina-speler. Een tweede speler van Amboina en supporters van de club uit Assen deelden ook rake klappen uit, waarbij ook nog twee andere spelers van SVZ werden geraakt. Het duel werd daarna gestaakt. Van Hinte en Ooi hebben inmiddels aangifte gedaan bij de politie.


Spleetoog

Volgens diverse spelers van SVZ begon het allemaal met een opmerking van een Amboina-speler richting SVZ-speler Zhe An Ooi. Ooi, van Chinese afkomst, werd volgens de spelers voor 'spleetoog' uitgemaakt. Uit reactie duwde Ooi de speler van Amboina weg, die vervolgens met een vuistslag Ooi naar de grond sloeg. Het leverde hem een directe rode kaart op, waarna de bewuste speler helemaal door het lint ging. Hij schopte de SVZ-speler, die nog op de grond lag, enkele keren tegen het hoofd. Nadat grensrechter Van Hinte de Amboina-speler wegtrok en tot bedaren maande moest ook hij het ontgelden. Eerst met enkele kopstoten en daarna met een aantal knietjes in zijn gezicht. Een tweede Amboina-speler deelde ook rake klappen uit richting twee andere spelers van SVZ en ook enkele uit Assen meegereisde supporters mengden zich in het 'gevecht'.


Hersenschudding

"Het ging allemaal heel snel. Binnen dertig seconden was het allemaal gebeurd. Verschrikkelijk", aldus voorzitter Jacob Noord van SVZ. "Onze grensrechter is daarna na de eerste hulp gebracht. Hij was later op de avond overigens wel goed aanspreekbaar. Onze speler heeft een hersenschudding en zal de komende nacht ter preventie af en toe wakker gemaakt moeten worden."


Meldpunt Geweld

"Wat er nu gaat gebeuren is onduidelijk", laat Noor weten. "Onze grensrechter en speler hebben aangifte gedaan bij de politie. Verder heeft de scheidsrechter rapport opgemaakt en het Meldpunt Geweld van de KNVB zal op de hoogte gebracht worden."


Geschrokken

Ook voorzitter Pattiruhu reageert geschrokken."Wat er is gebeurd, dat kan echt niet. Voor de naam van onze club is dit heel erg slecht. We schamen ons en distantiëren ons er ook van. Dit hoort niet. We beraden ons op de te nemen stappen. Of we aan royeren denken? Ja..."


Sanctie

Pattiruhu vervolgt: "Je staat erbij en het gebeurt gewoon. Het ging razendsnel. Er waren maar een paar mensen bij betrokken en ik moet zeggen dat de rest van het team en de begeleiding prima heeft gehandeld, maar toen was het kwaad al geschied. We hebben als club wel een naam. Het is jarenlang vallen en opstaan geweest, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Zeker in het kader van respect en hetgeen vorig jaar is gebeurd in Almere komt dit extra hard aan. Wat er nu gaat gebeuren weten we niet. Natuurlijk vrezen we een sanctie van de KNVB."


Meer over dit onderwerp:
Zeijen
Deel dit artikel: