Groningen Airport Eelde wil groeien en winst maken

EELDE - Een groei de komende jaren tot zo'n 600.000 passagiers en winstgevend in 2020. Dat is wat Groningen Airport Eelde voor ogen heeft de komende jaren. Vanmiddag is het strategisch beleidsplan gepresenteerd aan de aandeelhouders van het vliegveld. Dat zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Assen, Tynaarlo en Groningen.

Groningen Airport Eelde hoopt de komende jaren meer vliegmaatschappijen aan zich te kunnen binden. Bovendien moet er zo snel mogelijk een hub komen naar een lokatie van waaruit de hele wereld bereikt kan worden. Het vliegveld heeft meerdere gesprekken gevoerd met onder andere British Airways over een lijndienst naar Londen.
Maar het vliegveld heeft daarvoor wel de financiele hulp nodig van de aandeelhouders. En die hebben de afgelopen jaren al meerdere malen gezegd dat het vliegveld de eigen broek moet ophouden. Directeur Marco van de Kreeke van Groningen Airport Eelde is optimistisch over de toekomst en mogelijke financiele hulp van de aandeelhouders.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.