PLOP wil Drents Museum jaarlijks met vijftig mille steunen

ASSEN - Stadspartij PLOP in Assen wil jaarlijks 50.000 euro voor het Drents Museum in Assen uittrekken om bijzondere exposities naar Assen te kunnen halen.

De partij stelt dit voor in haar algemene beschouwingen tijdens de begrotingsvergadering vandaag. De gemeente Assen gaf tot nu toe vier keer een bijdrage aan bijzondere tentoonstellingen in het museum, omdat die goed zijn voor duizenden mensen publiek.


Zo ging er in 2008 75.000 euro naar de Chineze tentoonstelling over het Terracottaleger, in 2010 steunde Assen de expositie 'Goud uit Georgië' met eenzelfde bedrag, in 2012 betaalde Assen een ton mee aan de Tang-dynastie en voor de huidige expositie met de Dode Zee-rollen is 95.000 euro verstrekt.


Het voorstel van PLOP om jaarlijks 50.000 euro voor exposities uit te trekken, sluit aan bij de nadrukkelijke wens van cultuurwethouder Maurice Hoogeveen. Die gaf eerder dit jaar al aan hiervoor graag een fonds te willen om te voorkomen dat er bij elke tentoonstelling weer opnieuw een beslissing moet worden genomen over het budget.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: