Motie startkapitaal voor Asser carillon ingetrokken

Stadsbeiaardier Auke de Boer van Assen
Stadsbeiaardier Auke de Boer van Assen
ASSEN - De motie in de raad van Assen voor een startkapitaal van 5.000 euro voor de Stichting Carillon Assen is van de baan.
CDA, PLOP, GroenLinks en SP hadden deze motie ingediend, maar door een toezegging van cultuurwethouder Maurice Hoogeveen is hij niet meer nodig. Hoogeveen heeft gezegd dat hij de stichting graag wil helpen en dat hiervoor ook subsidie beschikbaar is.

De nieuwe Stichting Carillon Assen wil er met activiteiten voor zorgen dat het carillon door een beiaardier bespeeld blijft worden. Eerder dit jaar schrapte de raad de 18.000 euro die jaarlijks wordt uitgegeven aan een stadsbeiaardier. Een groep Assenaren wil het live bespelen van het carillon graag voortzetten, omdat het muziekinstrument anders verloren gaat.

Wethouder Hoogeveen zegde eerder deze week toe dat de stichting van harte welkom is voor steun, maar dan moet ze wel nog dit jaar een activiteitenplan laten zien en langskomen voor een gesprek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.