Grot terug bij WKE, Van der Linden twijfelt

VOETBAL - Guilliano Grot keert terug bij zondagtopklasser WKE. Daarmee handelt de clubleiding razendsnel op de mededeling van Berend Oosting om per direct te stoppen met voetballen. Grot verruilde WKE deze zomer nog voor DTS in Ede, maar daar speelde de snelle spits nog geen enkel officieel duel. Daarom verwacht met bij de zondagtopklasser ook geen problemen met een snelle overschrijving.

"Ik kampte met een liesblessure, vandaar dat dit seizoen nog niet kon spelen voor DTS. Begin deze week belde WKE met de vraag of ik terug wilde komen. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, dus zei ik 'ja'. Ik heb de mensen hier wel verteld dat ik niet de sleutel ben naar een topklassering, maar ik hoop wel dat ik mijn bijdrage kan leveren om WKE van die laatste plaats te krijgen", aldus Grot, die nog wel de formaliteiten moet afhandelen.


"Het klopt dat ik WKE verliet omdat zowel de club als ik het vele reizen verre van ideaal vonden", aldus de in Arnhem woonachtige Grot. "En ja, het klopt ook dat mijn reistijd onveranderd is. Of deze move dan opmerkelijk is? Dat vind ik niet en ja misschien is de nood wel hoog. De club staat onderaan."


WKE hoopt zo snel mogelijk gebruik te kunnen maken van de diensten van de spits. Grot zelf verwacht ook binnen afzienbare tijd fit genoeg te zijn. "Ik heb de afgelopen maanden niet gespeeld, maar denk dat ik binnen drie weken wel weer op niveau ben", besluit de oud-speler van NEC, Excelsior en Helmond Sport.


Van der Linden

Naast de komst van Grot hoopt WKE binnenkort ook gebruik te kunnen maken van de diensten van verdediger Antoine van der Linden. De oud-speler van ondermeer FC Groningen, Heracles, Sparta, Maritimo Funchal en FC Emmen traint al een aantal weken mee bij de zondagtopklasser en had vanavond een onderhoud met de leiding van de club.


"We helpen Antoine en we hopen dat Antoine ons ook gaat helpen", laat interim-trainer Joseph Oosting weten. "Antoine wil afbouwen na zijn profcarriere. Dat kan en mag hij hier doen. We hopen dat hij het zo leuk vindt, dat hij ook besluit om weer wat wedstrijden te spelen. Maar hij moet wel graag willen. Ik ga hem niet pushen."


Van der Linden zelf laat weten er nog niet uit te zijn. "Ik twijfel. Als ik het doe dan wil ik wel een toegevoegde waarde zijn en niet opvulling. Daarnaast heb ik het op dit moment ook best druk met mijn nieuwe functie als commercieel medewerker bij FC Emmen en met het coachen van de C-jeugd. Ook mijn gezin moet er achter staan. Wanneer ik de knoop doorhak? Ik denk nog voor de winterstop."

Deel dit artikel: