DOS'46 begint zaalseizoen overtuigend

KORFBAL - DOS'46 is het zaalseizoen in de hoofdklasse B overtuigend begonnen. In Nijeveen won de formatie van trainer/coach Herman van Gunst de derby tegen SCO uit het Friese Oldeholtpade met 27-14. Bij rust leidde de thuisploeg met 17-7.

favoriet

DOS'46 startte gretig, al kwam de ploeg nog wel op een 0-1 achterstand. Binnen 12 minuten was de stand 7-2 en was het eigenlijk al een gelopen koers. De rood-zwarten, die dit seizoen worden gezien als één van de belangrijkste titelkandidaten in de hoofdklasse B, speelden geconcentreerd en gevarieerd. SCO kwam niet in het ritme en had bovendien de pech dat al vroeg in de wedstrijd Marit van den Booger geblesseerd uitviel.


collectief

Ook na rust bleef het eenzijdig duel, met af en toe een score van SCO. De ploeg van Van Gunst moet het hebben van het collectief, dat bleek ook uit de scores want alle acht basisspelers scoorden in ieder geval twee keer. Het enige smetje op het duel was het uitvallen van Rosemiek Harrewijn.


Scores DOS'46: Jelmer Jonker (6), Bastiaan Nijmeijer (4), Sven Jonker (3), Noel van der Honig (3), Maaike Steenbergen (3), Nynke Sinnema (3), Loes Blacquière (3), Rosemiek Harrewijn (2).

Deel dit artikel: