N391 wordt autoweg maar rotonde Pottendijk blijft voorlopig

NIEUW-WEERDINGE - De rotonde Pottendijk in de N391 bij Emmen blijft voorlopig. Dat zegt provinciaal verkeersgedeputeerde Henk Brink. Volgens Brink is het slechts uitstel, geen afstel.

De provincie wil de N391 tussen Emmen en Ter Apel ombouwen tot 100 kilometer-autoweg en daarvoor moeten alle gelijkvloerse kruisingen verdwijnen. De buurt is fel tegen het verdwijnen van de rotonde Pottendijk. Als in 2014 de ombouw van de weg begint zal de rotonde blijven bestaan, omdat er nu nog geen oplossing is om het lokale verkeer via een andere route te laten rijden.


De gemeente Emmen krijgt van de provincie een aantal jaren de tijd om naar oplossingen te zoeken voor het lokale verkeer. Emmen zit krap en heeft de komende tijd ook geld nodig voor andere wegen. De verwachting van gedeputeerde Henk Brink is dat na 2020 de rotonde Pottendijk wel zal verdwijnen.


Het opheffen van de rotonde veroorzaakt volgens buurtbewoners grote problemen voor de omliggende dorpen Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum en Weerdinge. Al eerder was er protest tegen het verdwijnen van de rotonde. Omwonenden vrezen dat er veel sluip- en landbouwverkeer door hun dorp zal komen.

Zie ook:

- Dorpen in verzet tegen verdwijnen rotonde

- Verzet tegen verkeersplan Emmen

Meer over dit onderwerp:
Nieuw-Weerdinge
Deel dit artikel: