Ook in Assen pleidooi voor zondagopenstelling winkels

Stadhuis van Assen
Stadhuis van Assen
ASSEN - Ook in Assen willen politiek en ondernemers een zondagopenstelling van winkels. De stadspartij PLOP pleit er in schriftelijke vragen voor dat het college van B en W er snel werk van maakt, nu de gemeenten Midden-Drenthe en Tynaarlo de middenstand de vrije hand willen geven op zondag.
PLOP vindt dat Assen als provinciehoofdstad geen enclave mag worden. Nu al zoeken inwoners van Assen voor boodschappen op zondag hun heil in Rolde, waar een supermarkt open is, zo bleek eerder dit jaar uit een koopstromenonderzoek.

Ook onder ondernemers in Assen wordt een actie voorbereid, om het college zover te krijgen dat de winkels op zondag open mogen. Dat dit in Assen nog niet is gebeurd, komt door het collegeprogramma, waarin is vastgelegd dat er geen zondagopenstelling komt. Dit is bij de coalitievorming door de ChristenUnie als collegepartij als voorwaarde gesteld.

Als B en W van Assen niet op het pleidooi ingaan, wil PLOP met een motie of initiatiefvoorstel komen in de gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.