Vergoeding voor zoon van vermoorde echtpaar Vis

Justitie
Justitie
NIEUW-WEERDINGE - De zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove krijgt een schadevergoeding van ruim 30.000 euro van het Rijk.
Dat heeft de rechtbank in Zwolle beslist. De zoon, die in Nieuw-Weerdinge woont, had 100.000 euro geëist. De man was langer dan drie jaar verdachte van de moord op zijn ouders.
Afgelopen juni verklaarde de rechtbank dat hij niet langer verdachte is en beëindigde daarmee de zaak tegen de zoon. De man zat honderd dagen in voorlopige hechtenis. De rechtbank wijst een schadevergoeding toe die drie keer hoger is dan gebruikelijk.
De moord op het echtpaar Vis is nog altijd niet opgelost. De lichamen van Jurrie en Marrie Vis werden op 10 september 2009 gevonden in hun huis in Vollenhove. De 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen. In de loop der tijd werden meerdere verdachten aangehouden, maar zonder resultaat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.