MKB Assen wil uitstel discussie zondagopenstelling

ASSEN - De Binnenstadsvereniging MKB Assen wil dat de discussie over de zondagopenstelling van de winkels in de provinciehoofdstad komende donderdag in de raad uitgesteld wordt.

Reden hiervoor is dat de vereniging een enquête onder ondernemers aan het houden is en dat de resultaten daarvan nog niet bekend zijn. De belangenclub wil weten wat er leeft onder de winkeliers en hoe er gedacht wordt over de openstelling op alle zondagen. Begin januari worden resultaten van het onderzoek verwacht. De Binnenstadsvereniging wil dat de motie, die donderdag besproken zou worden, aangehouden wordt tot na de advisering van haar bestuur.


Motie

GroenLinks en PLOP kwamen vorige week met een motie in de raad, om net als in Midden-Drenthe en Tynaarlo ook in Assen de ondernemers de mogelijkheid te geven om elke zondag de winkels open te doen. Onder druk van de PvdA werd de motie aangehouden, omdat die meer tijd wilde om rapporten over de voor- en nadelen van zondagopenstelling door te nemen. Komende donderdag zou er in de Asser raad weer over gepraat worden, maar dat vindt MKB Assen dus te vroeg.


Het verzoek van de Binnenstadsvereniging is inmiddels voorgelegd aan de fractievoorzitters in Assen, die zich er nog op beraden.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: