Gehavend DOS'46 ook ruim langs Groen Geel

KORFBAL - Ondanks de afwezigheid van drie vaste waarden heeft DOS'46 ook de derde wedstrijd in de zaalcompetitie gewonnen.

De nog ongeslagen ploeg van trainer/coach Herman van Gunst versloeg medekoploper Groen Geel uit Wormer met ruim verschil. Na een ruststand van 9-5 werd het 23-13 in Nijeveen.


Maar liefst drie van de vier dames uit het basisteam van van DOS'46 waren vanwege blessures niet inzetbaar. Maaike Steenbergen (knie), Loes Blacquiere (enkel) en Rosemiek Harrewijn (knie) werden vervangen door Anique Steenbergen, Marieke Klaver en Ryanne van Gunst. Voor de laatste twee betekende het hun debuutwedstrijd. De wisselingen zorgden voor een stroeve start bij de Nijeveners, die vooral aanvallend matig speelden. Defensief was het echter prima en vanuit die sterke verdediging boekte DOS'46 uiteindelijk een ruime zege.


Bastiaan Nijmeijer werd topscorer bij DOS'46. Hij maakte er zes. Noël van der Honig en de gebroeders Jonker maakten er vier. Nynke Sinnema was de meest trefzekere dame. Zij scoorde drie keer. Debutantes Marieke Klaver en Ryanne van Gunst maakten beide één goal.

Meer over dit onderwerp:
Nijeveen
Deel dit artikel: