Politie doet grote drugsinval in Drenthe en Groningen

EMMEN - De politie is tot aan het eind van de middag bezig geweest met een grote drugsactie in Drenthe en Groningen. Er zijn invallen gedaan in onder meer Emmen, Ter Apel, Stadskanaal en Ulrum bij in totaal vijftien woningen en bedrijfspanden.

In Emmen zijn op meerdere locaties hennepplantages ontmanteld. Er is een 34-jarige man aangehouden voor drugshandel en -smokkel. Ook is geld en harddrugs in beslag genomen. Vorige maand zijn er al twee anderen aangehouden. De politie verwacht nog meerdere mensen op te pakken.


In een pand aan de Marktstraat in Ulrum vonden agenten een hennepplantage met zo'n 120 planten en 3500 stekjes. En in een loods aan de Nomdenweg in Ter Apel stonden zo'n zeshonderd hennepplanten. In de Sparrenhage in Stadskanaal stond een plantage met 136 planten. De aangetroffen planten en kweekapparatuur worden vernietigd.


Aanleiding voor het onderzoek naar de bende is een tip vier maanden geleden over een drugstransport naar Duitsland. Dat gaf inzicht in de activiteiten van de henneptelers. Met de invallen hoopt de politie ook meer informatie te krijgen over de handel en wandel van de bende, via de administratie van de verdachten.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: