Asser PLOP-raadslid Egbert Prent stapt boos uit fractie

ASSEN - Weer een afsplitsing in de raad van Assen. Ditmaal stapt Egbert Prent op als raadslid voor de stadspartij PLOP. Hij sluit zich aan bij de fractie Duut, van oud-VVD'er Frank Duut.

De 67-jarige Prent zit sinds 1998 voor PLOP in de Asser gemeenteraad. Hij had vrijdag een fikse aanvaring met de kiescommissie, die bezig is met de kandidatenlijst voor de raadsverkiezingen van 2014. Prent werd solistisch optreden verweten. Volgens Prent is dit verwijt onterecht en besloot hij na een flinke woordenwisseling de eer aan zichzelf te houden en meteen te bedanken voor PLOP.


"Ik kreeg het idee dat ik voor een militair tribunaal terecht stond. En daar pas ik voor," aldus Prent. Bij de laatste twee verkiezingen stond Prent voor PLOP op een onverkiesbare plek op de kandidatenlijst, maar kwam hij door voorkeursstemmen toch in de raad. Volgens Prent had hij nu zeker genoegen genomen met een onverkiesbare plek op de lijst, maar zover kwam het niet, omdat hij boos uit het gesprek opstapte.

Fractievoorzitter Ruud Wiersema van PLOP, die ook in de kiescommissie zit, betreurt het zoals het is gelopen, maar volgens hem is er geen weg terug.


De afsplitsing bij PLOP is de tweede binnen korte tijd in de raad van Assen. Vorige maand stapte Frank Duut op als VVD-fractievoorzitter, na onenigheid met zijn partij over zijn plaats op de kandidatenlijst voor 2014. Duut is bezig met een nieuwe partij voor de komende raadsverkiezingen.

Egbert Prent sluit zich tot het einde van deze raadsperiode bij de fractie Duut aan, puur om praktische redenen. Of hij daarna definitief de Asser politiek verlaat, kan Prent nog niet zeggen.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: