Cofely in Roden vecht boete voor asbest aan

Woonconcept gaat onderzoeken of er in haar huurwoningen in Meppel nog asbest zit (archieffoto)
Woonconcept gaat onderzoeken of er in haar huurwoningen in Meppel nog asbest zit (archieffoto)
RODEN - Cofely Noord in Roden is het niet eens met de opgelegde boete door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor het overtreden van de Arbowet kreeg Cofely acht boetes van in totaal 34.000 euro opgelegd.
Medewerkers van het bedrijf zouden in maart 2012 op een NAM-locatie in Ureterp onbeschermd in aanraking zijn gekomen met asbest. Het bedrijf erkent fouten te hebben gemaakt, maar niet in alle acht gevallen. Volgens het technisch bedrijf zijn er in drie gevallen zaken niet goed gegaan. Een boete van 13.000 euro zou dan op zijn plaats zijn.

Volgens het ministerie zijn alle acht medewerkers blootgesteld aan asbest. Het bedrijf had dat kunnen weten, zegt het ministerie, omdat het pand waarin gewerkt wordt dateert uit de jaren zeventig. Volgens het bedrijf is er direct ingegrepen en gezocht naar oplossingen toen bekend werd dat in het pand asbest verwerkt zat. De rechter doet binnen zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.