Opnieuw brand in sauna in Peize

PEIZE - Bij Beauty Sauna in Peize heeft zondagavond brand gewoed in een bijgebouw. Het gaat om de zogenoemde bamboesauna. Zover bekend zijn er bij de brand geen gewonden gevallen. Toen het vuur uitbrak was er niemand in de bamboesauna aanwezig.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De bluswerkzaamheden trokken veel bekijks, zeker honderd mensen kwamen op de brand af. Volgens burgemeester Hans van der Laan van de gemeente Noordenveld stond de bamboesauna er net twee maanden en was alles goed gecontroleerd. Hij noemt de brand domme pech. Volgens Van der Laan is de eigenaar van de sauna erg geschokt. Verder willen de gemeente, de brandweer en de eigenaar niet reageren op de brand.


Vijf keer in acht jaar


De afgelopen jaren heeft er vaker brand gewoed in Beauty Sauna Peize. In acht jaar tijd moest de brandweer vijf keer uitrukken. Een verband tussen de verschillende branden is nooit aangetoond. Twee ex-werknemers hebben wel verklaard dat de eigenaar het niet al te nauw nam met brandgevaarlijke situaties. 


De politiek heeft zich de afgelopen tijd ook met de sauna bemoeid. De VVD in de gemeente Noordenveld wilde weten of het college van B&W op de hoogte was van mogelijke tekortkomingen bij de sauna. Volgens burgemeester Van der Laan zijn er tijdens controles geen problemen aan het licht gekomen.

 

Meer over dit onderwerp:
Peize
Deel dit artikel: