PLOP-fractie eist opheldering over afketsen babymelkpoederfabriek

ASSEN - De Asser Stadspartij PLOP eist opheldering van het college van B en W over het afketsen van de komst van een babymelkpoederfabriek naar Assen.

De fabriek voor babymelkpoeder voor de Chinese markt zou volgend jaar op het nieuwe bedrijventerrein Assen-Zuid gebouwd worden en zo'n tweehonderd arbeidsplaatsen opleveren. Vorige week werd bekend dat de fabriek in Assen er niet komt. Maanden eerder had de ondernemer die de fabriek wilde bouwen via RTV Drenthe aangegeven moeilijkheden met de gang van zaken in Assen te hebben. Hij had destijds al andere vestigingsplaatsen op het oog.

Het stoort PLOP dat wethouder Henk Matthijsse afgelopen voorjaar nog 'glimmend van trots' de komst van de fabriek naar Assen aankondigde en zich sinds het afketsen van de deal in stilzwijgen hult. PLOP neemt geen genoegen met het persbericht, waarin beide partijen, zowel de gemeente als de initiatiefnemer van de fabriek, de beëindiging van het project vorige week bekendmaakten.


De Stadspartij wil onder meer weten of het college vooronderzoek heeft verricht naar het bedrijf Scepter Brands Company van de initiefnemer. Ook wil Plop weten of er overleg is gevoerd met de Noorderlijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM), met welke verwachtingen een Asser delegatie eerder dit jaar naar China afreisde en wat het hele voorbereidingstraject om deze fabriek binnen te halen gekost heeft.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: