Assen vordert zorgfietsen toch niet terug

Fietsers
Fietsers
ASSEN - Wethouder Alex Langius van Assen gaat alsnog door de knieën en gaat 40 zorgfietsen die in het kader van de wmo zijn verstrekt per 1 januari toch niet terugeisen van de mensen. Dat meldde hij vanavond in de raad.
Daarmee komt Langius tegemoet aan de kritiek van de SP in Assen, die het ongehoord vond dat de elektrische fietsen ineens werden teruggevorderd, terwijl de gebruikers ze als speciale voorziening toegewezen hadden gekregen.

Fout van de gemeente


De gemeente Assen wilde de 40 wmo-fietsen terughalen, omdat een fiets met trapondersteuning tegenwoordig gemeengoed is geworden. Daarom wordt deze fiets in het kader van de wet maatschappelijke ondersteuning niet langer door de gemeente gefinancierd.

Aanvankelijk wilde Langius er niets van weten, om de 40 burgers hun fiets te laten houden, maar door een fout bij de gemeente wordt het besluit nu toch teruggenomen. Er wordt met de mensen een goede afbouwregeling getroffen. De SP had in de gemeenteraad al een motie ingediend, die werd ondersteund door PLOP, CDA, GroenLinks, en de fractie Duut/Prent. Maar door de toezegging van Langius, werd deze teruggenomen.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.