CDA wethouder Anno Wietze Hiemstra Drents Politicus 2013

PROVINCIE - De Hoogeveense CDA-wethouder Anno Wietze Hiemstra (35) uit Noordscheschut is vandaag verkozen tot Drents Politicus van het Jaar 2013. Het Drentse CDA-Statenlid Bas van der Ven (47) uit Gieten mag zich Politiek Talent van 2013 noemen.

De jury roemt CDA-wethouder Anno Wietze Hiemstra vanwege zijn grote betrokkenheid en gedrevenheid, zijn dossierkennis, daadkracht, politieke gevoel en benaderbaarheid. CDA-Statenlid Bas van der Ven krijgt de titel Politiek Talent omdat hij als 'jonge hond' in de Staten financieel zeer kundig is, scherp maar humorvol debatteert, en met zijn bijdragen respect afdwingt bij zowel het college van GS als mede-Statenleden.


In totaal werden 89 Drentse politici via de website drentspoliticusvanhetjaar.nl voorgedragen. Onder de aanmeldingen zaten Kamerleden, Statenleden, Gedeputeerden, wethouders en veel lokale politici. De prijswinnaars van vorig jaar CDA-kamerlid Agnes Mulder (Politicus van het Jaar 2012) en raadslid Niek Wind van Gemeentebelangen Borger-Odoorn (Politiek Talent 2012) maakten de namen van de nieuwe winnaars vandaag bekend in het pand van RTV Drenthe.


De prijs wordt voor de tweede keer uitgereikt en is een initiatief van de gezamenlijke politieke redacties van Dagblad van het Noorden en RTV Drenthe.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: