Acht jaar cel voor moordenaar 17-jarig meisje Roden

ASSEN - De moordenaar van de 17-jarige Annemieke van Dijk uit Roden is door de rechtbank Assen veroordeeld tot acht jaar cel met tbs en dwangverpleging.
De 19-jarige Jacco R. uit Nietap bracht zijn toenmalige vriendin in haar ouderlijk huis met 27 messteken om het leven. Volgens de rechter heeft hij zijn ex-vriendin op gruwelijke wijze om het leven gebracht.

Kort voor de moord had het meisje de relatie beëindigd, maar haar vriend kon dit niet verkroppen. Op 2 juli wist hij met een smoes bij het meisje op haar kamer te komen en haar neer te steken. Uit het politiedossier blijkt dat het om een geplande daad ging, want R. had een mes en handschoenen meegenomen.

Volgens deskundigen lijdt Jacco R. aan een persoonlijkheidsstoornis en is hij verminderd toerekeningsvatbaar. R. zou onder meer hebben gewild dat Annemieke nooit meer met iemand een liefdesrelatie zou hebben.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl