Het Wheemhuus in Zuidwolde mag twee jaar door

ZUIDWOLDE - Het Wheemhuus in Zuidwolde is voorlopig gered. De gemeente heeft ingestemd met het burgerinitiatief om het pand open te houden voor muzikale doeleinden. Het Wheemhuus krijgt twee jaar om zich te bewijzen.

Initiatiefnemer Theo Grund wil kleinschalige concerten organiseren in het Wheemhuus. Deze voormalige kerk was de laatste jaren in gebruik als oefenruimte voor muziekvereniging Woudklank en lesruimte voor muziekschool Scala, maar staat sinds enige tijd leeg.


Het burgerinitiatief kreeg een negatief advies van het college van B en W. `Niet passend in ons accommodatiebeleid en we hebben er geen geld voor`, aldus het college. Maar de raad besliste gisteravond anders. Wel geeft de gemeente niet meer geld uit dan de paar duizend euro die het gebouw op dit moment kost. De nog op te richten stichting moet zelf geld zien binnen te halen voor de vaste lasten van het pand.


Op het moment dat een projectontwikkelaar het gebied rond het Wheemhuus gaat invullen, kijkt de gemeente of het Wheemhuus daarin past of toch tegen de vlakte moet. Als het gebouw kan blijven staan, gaat de gemeente kijken of de initiatiefnemers het Wheemhuus kunnen over kopen.

Meer over dit onderwerp:
Zuidwolde
Deel dit artikel: