'Spoedhulp verdwijnt uit Zuidwest-Drenthe'

HOOGEVEEN - De spoedeisende hulp dreigt te verdwijnen uit Zuidwest-Drenthe. Dat zegt oud-huisarts Klaas Reenders uit Hoogeveen. Reenders, tevens oud-lid van de raad van toezicht van Ziekenhuis Bethesda, sluit zich daarom aan bij het comité Actie voor Bethesda.

Het ziekenhuis in Hoogeveen is sinds 1 januari gefuseerd met de ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal. Het comité heeft geen vertrouwen in de huidige raad van bestuur van Bethesda en vreest dat er steeds meer zorg zal verdwijnen uit Hoogeveen door de fusie.


Zo zou volgens Reenders in eerste instantie in alle drie de ziekenhuizen een afdeling spoedeisende hulp blijven, maar is dat nu onzeker. Mocht de spoedhulp verdwijnen uit Hoogeveen wordt Zuidwest-Drenthe een witte vlek op de kaart, omdat ook de spoedhulp in Meppel dreigt te verdwijnen. Het comité is verder bang dat er steeds meer zware specialismen naar het ziekenhuis in Emmen verdwijnen.


Het actiecomité hoopt dat het gemeentebestuur van Hoogeveen het eerder uitgesproken vertrouwen in de fusieplannen terugneemt en druk gaat uitoefenen op het bestuur van Bethesda.

Meer over dit onderwerp:
Hoogeveen
Deel dit artikel: