Pomphouders in grensstreek opnieuw in zwaar weer

SCHOONEBEEK - De accijnsverhoging op autobrandstoffen die op 1 januari is ingegaan, is opnieuw een zware tegenslag voor pomphouders in de grensstreek.

Door de invoering van de hogere accijns is de benzine- en dieselprijs gestegen naar zo'n 1,70 euro per liter benzine en 1,46 euro voor diesel. Voor mensen een goede reden om even naar Duitsland te rijden want daar is de brandstof al gauw 20 cent per liter goedkoper.


Voor pomphouders in de grensstreek een tweede klap in korte tijd. Vorig jaar verloren zij al veel klanten nadat de BTW omhoog ging van 19 naar 21 procent.


Voor pomphouder Willem Gelissen uit Schoonebeek is het steeds lastiger om het hoofd boven water te houden. Hij ziet steeds meer vaste klanten naar Emlichheim rijden, zo'n acht kilometer verderop. De pomphouder heeft in november al zijn personeelsleden moeten ontslaan. De accijnsverhoging kan hem de das om doen.


Volgens brancheorganisatie BOVAG hebben pomphouders te maken met omzetdalingen van 20 tot 50 procent. De organisatie verwacht dat veel pomphouders ermee zullen stoppen of failliet zullen gaan.

Meer over dit onderwerp:
Schoonebeek
Deel dit artikel: