Supermarkten: 'Enquête MKB Assen over zondagopenstelling zinloos'

ASSEN - Een groot aantal supermarkten in Assen wil elke zondag open. En daarom is de enquête die binnenstadsvereniging MKB Assen onder de winkels in het centrum heeft gehouden, volstrekt zinloos.
Dat zegt supermarkt-eigenaar Bert Hillenga van de AH in Peelo. Volgens de supermarkten vertroebelt deze enquête de discussie over de zondagopenstelling. "Wij als supermarkten hebben juist bij de gemeente gevraagd om elke zondag open te gaan. Want dat mag nu gewoon van het rijk. Waarom moeten wij dan wachten op wat andere middenstanders willen? Wij hebben niets te maken met de binnenstadsvereniging."


Maandagavond wordt de uitkomst van de enquête onder 190 winkeliers in de binnenstad gepresenteerd door MKB Assen. De verwachting is dat het merendeel niet zit te wachten op meer koopzondagen in de stad. Een jaar geleden koos de middenstand nog voor het uitbreiden van de vier bestaande koopzondagen naar zes, maar op nog meer zondagen open wilde het merendeel absoluut niet.


Donderdagavond beslist de gemeenteraad van Assen over de zondagopenstelling, nadat PLOP en GroenLinks hier vorig jaar een motie hierover indienden. Een raadsbesluit werd toen uitgesteld, omdat de collegepartijen ook graag wilden weten hoe de winkeliers in Assen erover denken. Besloten werd de enquête van MKB Assen eerst af te wachten. De supermarkten die graag elke zondag open willen, zijn niet bij de enquête betrokken.


Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: