Oebele Schokker op huurbasis naar FC Emmen

VOETBAL - Cambuur-aanvaller Oebele Schokker maakt het seizoen af bij FC Emmen. De 29-jarige Friese aanvaller wordt door de eredivisieclub verhuurd. Schokker is bezig aan zijn tweede seizoen bij Cambuur.

Daarvoor speelde de 'Maradona van de Wâlden' vijf seizoenen voor Harkemase Boys. "Ik voel met toch wel een beetje een Harekiet. Heb daar een fijne tijd gehad en heb daar promotie naar een profclub afgedwongen."


Schokker was het vorige seizoen nog een belangrijke factor in de promotie van SC Cambuur naar de eredivisie. Hij speelde in 32 duels en scoorde vijf maal. Dit seizoen kwam hij echter niet in de plannen van de nieuwe technische staf voor. "Het is allemaal misschien wel iets te snel gegaan. Maar ik vind mezelf geen speler die elke week op de bank of tribune moet zitten. Ik wil spelen en hoop dat dat bij FC Emmen snel gebeuren gaat. Ik heb er in ieder geval een goed gevoel over."


Morgenvroeg traint Schokker voor het eerst mee in Emmen. "Ik heb er heel veel zin in. Op welke positie ik me ga richten? Daar heb ik het nog niet over gehad met Joop Gall. In de oefenwedstrijd die we onlangs tegen Emmen speelde, speelde ik vanaf rechts. Toch geef ik de voorkeur aan een plek waar ik veel vrijheid krijg om de steekpasses te geven."

Ondanks dat hij dit seizoen niet in de plannen van Dwight Lodeweges voorkomt, heeft Schokker de eredivisie zeker niet uit zijn hoofd gezet. "Nee, zeker niet. Ik denk dat ik het niveau ook aankan. Maar dat is voor de toekomst. Nu hoop ik weer lekker met plezier te voetballen en met Emmen de play-offs te halen. De club is in ieder geval goed onderweg."

Deel dit artikel: