Asser ijsbereidster gaat voor goud op IJsvakwedstrijden

ASSEN - IJsbereidster Maria Kaizer uit Assen gaat volgende week voor goud op de nationale IJsvakwedstrijden. Ze wil op de IJsvakbeurs, volgende week maandag in Haaften, zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie mee naar Assen nemen.
De 55-jarige Kaizer, eigenaar van Casa di Maria, doet als enige Drent dit jaar voor de zesde achtereenvolgende keer mee met de nationale IJsvakwedstrijden. Kaizer behoort tot de top tien van ijsbereiders in ons land. Ze behaalde in 2010 en 2012 brons voor haar ijscreaties.

Woensdag moet de Assense in het IJscentrum van Wageningen voor een vakkundige jury zelf ijs bereiden van passievrucht, en volgende week maandag moet ze op de vakbeurs binnen zes minuten vier perfecte en identieke ijscoupes klaarmaken. Haar creatie dit jaar heet Coppa Passione, waarvan het eigen gemaakte passievruchtijs het hoofdbestanddeel vormt.

Als Maria Kaizer zowel de Gouden IJsspatel als de Gouden IJscreatie wint, krijgt ze de titel 'IJssalon van het Jaar 2014'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.