Geen Gouden IJsspatel voor Drentse ijsmaakster

ASSEN - De nationale ijsvakwedstrijden in Haaften zijn voor de Assense ijsmaakster Maria Kaizer op een fikse teleurstelling uitgelopen.
Bij het bereiden van zelfgemaakt passievruchtijs zat ze qua smaak niet bij de eerste tien, en dus kwam ze bij lange na niet in aanmerking voor de Gouden IJsspatel. Bij de wedstrijd om de Gouden IJscreatie op maandag eindigde ze niet bij de top 3. Voor Kaizer een tegenvaller, want volgens haar was haar ijscreatie de Coppa Passione perfect en strak gemaakt, en binnen de vereiste tijd van zes minuten klaar. "Maar helaas was de jury er dus niet van onder de indruk", aldus Kaizer.

Bij de ijsvakwedstrijden van 2010 en 2012 won de Assense brons en dit jaar ging ze voor goud. Maar volgens haar was de concurrentie dit jaar moordend. Maria Kaizer eindigde uiteindelijk op de 15e en 44e plaats in de strijd om de Gouden IJscreatie en de Gouden IJsspatel.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.