Plakoorlog in Assen voorkomen

ASSEN - Om in Assen een plakoorlog te voorkomen rond de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart, hebben de politieke partijen gisteren op de gemeentewerf samen de dertig extra verkiezingsborden beplakt.

Op initiatief van de Stadspartij PLOP is er dit jaar tussen de tien deelnemende politieke partijen een soort 'gentlemens agreement' afgesloten, om allemaal hetzelfde formaat verkiezingsposter te hanteren en ook niet over elkaar heen te plakken.


Bij voorgaande verkiezingen liep het in de provinciehoofdstad regelmatig uit de hand met het beplakken van verkiezingsborden. Zo schroomden sommige partijen niet om over anderen heen te plakken of eisten partijen door het gekozen formaat zoveel ruimte op dat er voor anderen nauwelijks plek over was. PLOP hoopt dat dit met het 'gentlemens agreement' nu niet meer zal gebeuren.


Zaterdag presenteren de Hoogeveense politieke partijen gezamenlijk het verkiezingsbord op het Raadhuisplein in die stad. Met de gezamenlijke actie willen de negen partijen laten zien dat de verkiezingstijd niet een tijd van harde acties tegen elkaar zal worden.

Meer over dit onderwerp:
Assen Verkiezingen
Deel dit artikel: